Een oldtimerverzekering wordt afgesloten op oude auto’s. De leeftijd van de auto moet dan hoger zijn dan 25 jaar. De oldtimerverzekering is goedkoper dan een normale autoverzekering. Dit komt doordat oldtimers meestal niet als het hoofdvervoersmiddel gebruikt worden. De oldtimer wordt door veel mensen als hobby gereden of recreatief. Bij een oldtimerverzekering is er doorgaans een maximaal aantal kilometers vastgesteld.

De oldtimerverzekering wordt door verschillende verzekeraars aangeboden. De voorwaarden en eisen die verzekeraars stellen verschillen ook. De leeftijd kan per verzekeraar verschillen maar ook het aantal kilometers dat er gereden mag worden met de oldtimer. Het is bij bepaalde verzekeraars mogelijk om goedkoper uit te zijn door bijvoorbeeld nooit in de winter te rijden.

WA of all risk?

De oldtimerverzekering is alleen een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid. De auto is dan niet allrisk verzekerd. Hiervoor is een doorgaans een taxatierapport vereist zodat de waarde van de auto vastgesteld kan worden. Alleen met het rapport kan dan een allriskverzekering worden afgesloten. Zonder het rapport is doorgaans alleen een beperkt cascoverzekering mogelijk.