Hoe zit het met een scootmobielverzekering

Je verzekert je auto, zodat je de weg op mag. Zo heb je voor veel rijvoertuigen een verzekering, maar is het niet voor alle voertuigen verplicht om een verzekering te nemen. Een fietsverzekering is bijvoorbeeld niet verplicht, maar wist je dat een scootmobielverzekering wel verplicht is? Een scootmobiel heeft geen kenteken, maar valt wel onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM), waardoor je net als een bij een auto minimaal WA verzekerd moet zijn voor je met je scootmobiel de weg op mag. Zorg dus dat je een goede scootmobielverzekering afsluit. Zo mag je de weg op en kun je je ook laten verzekeren tegen schade of diefstal.

Verschillende verzekeringen

Voor een scootmobiel heb je net als bijvoorbeeld voor de auto keuze uit verschillende verzekeringen. Zo heb je de WA verzekering waarbij je verzekerd bent als je met je scootmobiel schade toebrengt aan anderen. Als je liever meer verzekert dan kun je ook gaan voor de WA volledig casco dekking. Hierbij ben je verzekerd bij joyriding, diefstal, aanrijding door eigen schuld of door toedoen van een ander, beschadiging en vandalisme. Als je zoveel mogelijk risico wil vermijden dan kun je het beste voor de WA volledig casco dekking gaan. Het nadeel van deze verzekering is dat je verplicht een eigen risico hebt, waarbij het eerste gedeelte van de kosten voor eigen rekening zijn.

Je scootmobiel aanvullend verzekeren

Naast de WA verzekering en de WA volledig casco dekking kun je je scootmobiel ook nog aanvullend verzekeren. Je hebt hierbij keuze uit verschillende dekkingen, waaronder een ongevallendekking. Als er sprake is van invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met de scootmobiel dan ben je hiervoor verzekerd en is de verzekeraar verplicht om geld uit te keren. Een andere mogelijkheid om je scootmobiel aanvullend te verzekeren is door te kiezen voor een rechtsbijstand dekking. Hiermee krijg je juridische bijstand wanneer het gaat om een conflict waar de scootmobiel bij betrokken was.

Verzekeringen vergelijken

Je kunt bij ontzettend veel bedrijven je scootmobielverzekering afsluiten. Je hebt veel verschillende soorten verzekeringen en veel verschillende aanbieders. Dat kan het maken van een keuze vermoeilijken. Bij Diks Verzekeringen helpen ze graag bij het vergelijken van verzekeringen. Je kijkt welke verzekeringen passen bij jou, filtert je wensen en je ziet meteen welke aanbieders deze verzekeringen aanbieden en wat de kosten hiervan zijn. Zo kun je op een snelle en eenvoudige manier de scootmobielverzekering kiezen die bij jou past.

Bereken je premie

Je vult je postcode en huisnummer in op de website van Diks Verzekeringen en ziet in een oogopslag alle soorten scootmobielverzekeringen van verschillende partijen. Beslis of je een WA verzekering of een WA volledig casco dekking wil en kies eventueel een of meerdere aanvullende verzekeringen. Vul je gegevens in en bereken hier jouw premie. Zo zie je meteen hoeveel kosten je kwijt bent per maand voor jouw scootmobielverzekering. Na het berekenen van je premie kun je ook direct online je verzekering afsluiten. Uiteindelijk heb je dus de best passende en meest voordelige scootmobielverzekering in slechts vijf minuten geregeld.